Ugrás a tartalomra

Sijarto: u toku kampanja obmanjivanja povodom novog mađarskog zakona o zaštiti dece

2021.06.22
17:15
Forrás
MTI, Pannon RTV
Deca se moraju zaštiti od pedofila, i obezbediti da je vaspitanje u izboru seksualne orijentacije isključivo pravo i odgovornost roditelja – rekao je mađarski ministar spoljne poslova i politike.

Odvija se globalna kampanja lažnih vesti (fake news) kojima nastoji da se obmane široko javno mnjenje u vezi sadržaja novog mađarskog zakona o zaštiti dece – izjavio je u utorak u Luksemburgu mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova  na jednodnevnom susretu ministara Evropske unije.

U izjavi na pauzi sednice, Peter Sijarto je mađarski novinarima naglasio: oni koji kritikuju ovaj zakon, mišljenje formiraju na osnovu globalne fake news kampanje. Rekao je da zakon ni jednu društvenu grupu ne marginalizuje i da govori samo o jednoj stvari: zaštiti mađarske dece. Zaštiti od pedofila, sa jedne strane, i sa druge strane obezbđivanju da je isključivo pravo i odgovornost roditelja vaspitanje o seksualnoj orijentaciji – podvukao je ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova.

Parlament je na sednici sredinom juna  prihvatio izmene zakona kojima se između ostalog navodi da seksualno obrazovanje u školama ne može da  usmerava ka promeni pola, kao ni ka popularizaciji homoseksualnosti.

Peter Sijarto
zakon o zaštiti dece

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.