Ugrás a tartalomra

Iako su epidemiološki podaci i dalje povoljni, to se može promeniti u roku od nekoliko nedelja

2021.06.25
17:45
Forrás
Pannon RTV
Broj zaraženih osoba registrovanih u jednom danu u Srbiji je ispod osamdeset. U poslednja 24 sata stručnjaci su testirali 7730 uzoraka, od kojih je 76 bilo pozitivno.

Pet osoba je preminulo od komplikacija nastalih od ove bolesti, pa je tako ukupan broj žrtava u Srbiji od pojave epidemije povećan na 7024. Na bolničkom lečenju se nalazi 326 ljudi, od kojih je 13 u teškom stanju i nalaze se na respiratorima.

Uprkos povoljnim podacima, ministar zdravlja upozorava na oprez.

Ukoliko se proces vakcinacije ne bude odvijao odgovarajućim tempom, za nekoliko nedelja će se epidemiološka situacija u Srbiji ponovo pogoršati – upozorio je Zlatibor Lončar na panel diskusiji kojoj je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić. Srpski ministar zdravlja je naglasio da bi bilo važno da se što više mladih vakciniše. Trenutno je naime samo 17 odsto građana Srbije mlađih od 30 godina primilo vakcinu, a to nije dovoljno, istakao je resorni ministar.

koronavirus
Srbija
vakcina
Zlatibor Lončar

Najnovije

14:10

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.