Ugrás a tartalomra

Voditelji Panon radija ponovo su na terenu

2021.06.26
19:50
Forrás
Pannon RTV
Panon radio danas je emitovao program uživo sa „Kanjiža festa". To je bio početak serijala, jer će narednih nedelja program na 91,5 MHz-a biti emitovan sa više manifestacija ili omiljenih izletišta.

Cilj je da se sa slušaocima uspostavi prisnija komunikacija i pruži razonoda.

Nakon dugo vremena Panon radio ponovo je program emitovao sa terena. Voditelji programa posetili su kanjiški muzički festival gde su razgovarali sa posetiocima i učesnicima festivala i tako zabavljali prisutne. Pred mikrofonom se tako predstavilo i Udruženje za očuvanje srednjovekovne tradicije „St. Longinus" iz Sente.

„Udruženje je dugo vremena provelo u senci, jer smo pokušavali da se pokrenemo. Da održimo konjaničke sposobnosti, da se javimo onda kada nas potraže, dakle stalno smo bili povučeni, i ovo je za nas ogromna mogućnost. Nadamo se da ćemo uspeti da motivišemo mlade, ali i one srednjih godina" kaže Sabolč Nađ Abonji, predsednik Udruženja za očuvanje srednjevekovne tradicije „St. Longinus" iz Sente.

Emisija na terenu je uzbudljiv zadatak, pun je iznenađenja – kažu organizatori emisije koji uprkos tome vođenje emisije sa lica mesta smatraju istinskim izazovom.

„Studio je potpuno kontrolisan prostor, gosti dolaze organizovano, i uvek kada me pitaju šta je najuzbudljivije, jer mi organizujemo gomilu stvari, upravo je to da gost bude tamo u dogovoreno vreme. Meni je to najuzbudljivije, jer ako nije tamo, šta onda? Onda treba biti kreativan i treba smisliti šta da radimo, jer emisija, je li, teče" kaže Peter Zvekan, voditelj.

Njegova koleginica Melisa Facković dodaje: „Program je promenljiv. Dogovorili smo šta možemo da dobijemo sa ovom emisije i ovde na terenu čitav scenario se promeni." 

„Sada smo tek na polovini emisije, dok se odvija ovaj razgovor, i već imamo promena" otkriva nam Peter Zvekan.

U sedmicama pred nama Panon radio će svake subote emitovati emisiju sa terena. Između ostalog iz Morahaloma, sa Otvorenog univerziteta u Malom Iđošu, a omiljene emisije emitovaće i iz Bogojeva.

Panon Radio
teren
Kanjiža fest

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.