Ugrás a tartalomra

Postepeno se obnavlja crkva Svetih Anđela Čuvara

2021.06.28
13:13
Forrás
Pannon RTV
Završeno je malterisanje spoljašnjosti crkve Svetih Anđela Čuvara u Kanjiži i sledi krečenje. Obnovu crkva zajednički finansiraju lokalna samouprava Kanjiže, crkva i vernici dobrovoljnim prilozima.

Tokom prošle godine odvijali su se radovi na unutrašnjem malterisanju zidova crkve Svetih Anđela Čuvara, a ove godine na red su došli spoljašnji radovi. Saradnja između kanjiške lokalne samouprave i mesne crkvene zajednice je odlična. Lokalna samouprava u kontinuitetu pomaže crkvi.

„Na ovim konkursima godišnji iznos se uglavnom kreće oko 1,8 miliona dinara, i ovaj iznos namenili smo crkvenim zajednicama na javnom konkursu. Kod ove crkve to je ulaganje od oko 700 hiljada dinara, od čega je 400 hiljada obezbedila lokalna samouprava" rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Osim obnove, u crkvi su u toku i druge promene, jer se lokalni župnik oprostio od vernika. Geza Zapletan, župnik je novembra 1984. godine došao u crkvu Svetog Pavla, a od 2008. godine je u crkvi Svetih Anđela Čuvara: „Mnogo godina je prošlo od kako sam došao ovde, gotovo 37 godina i naravno, za to vreme mnogo toga sam doživeo, ali moram da kažem da je više bilo lepog i dobrog, jer sam već prvih godina iskusio privrženost vernika, zajedništvo, i bilo koji poduhvat da smo započeli, podržavali su."

Robert Fejstamer pozdravio se sa ocem Gezom koji od sada svoju službu nastavlja u crkvi Isusa Radnika u naselju Kertvaroš u Subotici.

Kanjiža
crkva
Robert Fejstamer

Najnovije

14:52, Frissítve: 14:59

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.
14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.