Ugrás a tartalomra

Odlikovan Peter Sijarto

2021.07.08
14:35
2021.07.08
14:40
Forrás
Pannon RTV
Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova R. Mađarske je primio u Beogradu Orden srpske zastave prvog stepena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uručio priznanje. Rekao je kako je Peter Sijarto iskreni prijatelj Srbije i čini puno na integraciji naše zemlje u Evropsku uniju. Ovo je jedno od najprestižnijih državnih priznanja R. Srbije, koje se dodeljuje onima, koji su učinili puno za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i sopstvene države.

Sijarto je na tom događaju rekao da priznanje zaslužuju i srpske kolege, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine je naglasio: „Evropska unija ne može biti celovita bez Zapadnog Balkana, a takođe znamo, da u geopolitici nema vakuma. A ako mi kao, Evropska unija, ne uspemo integrisati zapadni Balkan, na naše mesto će doći neko drugi. A nakon što smo izgubili Ujedinjeno Kraljevstvo, ne želimo da izgubimo Zapadni Balkan."

Peter Sijarto
Aleksandar Vučić
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.