Ugrás a tartalomra

Koncerti, vatromet, žurke do zore - počeo je 20. festival Exit

2021.07.09
18:17
2021.07.09
18:32
Forrás
Pannon RTV
Festival Exit u Novom Sadu otvorio je svoje kapije, i na taj način je započela ovogodišnja sezona velikih evropskih festivala. Nedeljne karte već su rasprodate, a prvog dana se na Petrovaradinskoj tvrđavi zajednički zabavljalo 42 hiljade posetilaca.

U četvrtak uveče, posle ponoći, uz svečano otvaranje i vatrometa, i zvanično je počeo festival EXIT. Organizatori su se posebno zahvalili zdravstvenim radnicima na borbi tokom proteklih godinu i po dana.

Na glavnoj sceni program su otvorili domaći bendovi i bendovi iz okruženja.

Albert Nemet, Srbobran: „Ovo je moj petnaesti EXIT festival. Večeras se najviše radujem bendovima „Buč Kesidi" i „Hladno Pivo". Očekujem od njih dobru zabavu, naime dve godine nije bilo ničega, pa se zaista nadam da će održati dobar koncert."

Muzika se izvodi na šesnaest bina istovremeno, u različitim stilovima. Ove godine su iz inostranstva došli uglavnom izvođači koji sviraju elektronsku muziku. Jonut Kodma je došao iz Rumunije da čuje nastup „DJ Snake"-a. On je istakao da je ovo najbolji festival na kome je bio, a tome u značajnoj meri doprinosi i lokacija.

Prvog dana došlo je više od 42 hiljade posetilaca iz oko 70 zemalja. Pored mešavine jezika međutim, veliku većinu posetilaca čini domaća publika, što se čulo i iz komunikacije između bendova i publike.

Drugog dana publika će u Dens Areni plesati uz zvuke muzike Pola Kalkenbrenera, Masea Pleksa i Marka Nastića, dok će na glavnoj bini svirati Nemezis i Sabaton.

EXIT
festival
žurka
Novi Sad

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.