Ugrás a tartalomra

Dečak koji leti ka Suncu i Minotaur u centru Subotice

2021.07.14
14:57
2021.07.14
17:50
Forrás
Pannon RTV
Bića iz grčke mitologije oživeće sutra u centru Subotice u okviru nove predstave Dečijeg pozorišta.

Predstavu „Ikar na Kritu" režirao je Laslo Rumi. Predstava govori o mladiću koji leti ka Suncu i o Minotauru.

Junaci priče gledaoce će uvuči u svet antičke Grčke, a osim mitskih likova, koreografija predstave zasniva se i na autentičnim grčkim plesovima. Lik Minotaura igra Atila Barat, glumac Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici.

„Sam Minotaur ovde se pojavljuje na rodinim nogama, tu su i lutke. Ovo je u suštini predstava koja uključuje sve umetnosti, sa dobrom muzikom, a muzički urednik je Arpad Bakoš, te smo na odličnu muziku nastojali da postavimo ova različita sredstava" kaže Akoš Kalmar, koreograf.

„Ikar na Kritu" je u osnovi ulični teatar. Na predstavi očekuju sve zainteresovane, nezavisno od uzrasta.

„Tako smo rešili osnovne elemente da ne povrede ni petogodišnjaka, ali ni da se oni od 40 godina ne dosađuju. Zbog toga je teško baviti se uličnim teatrom, jer to sve mora da se uzme u obzir" kaže Laslo Rumi, reditelj.

Premijera će biti održana u četvrtak u 20 časova na glavnom gradskom trgu u Subotici, i predstava je besplatna za gledaoce.

Atila Barat

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.