Ugrás a tartalomra

Ovogodišnji vatromet biće grandiozan

2021.07.15
20:11
Forrás
MTI, Pannon RTV
U Budimpešti, 20. avgusta svi će pogledi biti upereni u nebo. Obećava se istinski spektakl sa vatrometom dužim od pola časa.

Ove godine, 20. avgusta, povodom praznika državnosti u Budimpešti će biti  organizovan veći nego ikada ranije, gigantski  vatromet i zbog toga sve pozivamo da dođu u glavni grad Mađarske – rekao šef Turističke kancelarije Mađarske. Tokom 34 minuta vatrometa biće ispaljeno preko 40 hiljada raketa, što je osam do devet puta više nego do sada. Rakete će biti ispaljivane u rasponu od 4,3 kilometra dužine, između Margit i Petefi mostova, sa obe obale Dunava, sa 14 plovila i 65 pontona. Sjajnim bojama osvetliće brojne objekte na obali, a sa 100 dronova formiraće i oblik krsta. Na ovoj manifestaciji angažovano je preko 10 hiljada saradnika, što predstavlja i značajnu pomoć i mogućnost za posao upravo turističkom, zabavnom i ostalim sektorima koje je kriza najviše pogodila – rekao je Zoltan Guler.

Budimpešta
20. avgust

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.