Ugrás a tartalomra

JKP „7. Oktobar" Novi Kneževac dobio novu mašinu za čišćenje ulica

2021.07.16
14:26
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući ministarstvu za zaštitu životne sredine, JKP „7. Oktobar" Novi Kneževac, je proširio svoj vozni park sa jednom novom, ekološki prihvatljivom mašinom za čišćenje ulica. Ovih dana meštani će moći da vide mašinu na radnom zadatku.

Saradnja između Ministarstva za zaštitu životne sredine i lokalne samouprave Novi Kneževac je konstantna. Pomoću nove mašine za čišćenje staviće se veći naglasak na čistoću - naglasio je Nandor Ujhelji. Predsednik Skupštine opštine Novi Kneževac je objasnio: „Moram reći da je komunalno preduzeće pretrpelo vrlo ozbiljne promene u poslednjih godinu dana, nabavljeno je puno mašina i opreme, zahvaljujući kojima će kvalitet usluga biti mnogo veći i savremeniji. Pokušavamo odgovoriti na izazove 21. veka."

Robert Jakša je rekao da je svaki dan dobra prilika da se skrene pažnja na zaštitu životne sredine, zbog čega su takva ulaganja važna. Državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine R. Srbije je istakao: „O samoj mašini je potrebno znati da je električna, tako da ne zagađuje okolinu. Mogućnost radne aktivnosti joj je oko 9-10 sati i nivo buke od 65 decibela, inače je pogodan za brzo i učinkovito čišćenje raznih trgova, ulica, staza i ivičnjaka."

Državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine je dodao da mašina za čišćenje ne emituje ugljenik, pa se ulice Novog Kneževca sada mogu očistiti na ekološki prihvatljiv način.

Novi Kneževac

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.