Ugrás a tartalomra

Konjički kamp u Čantaviru

2021.07.27
20:15
Forrás
Pannon RTV
Dečja graja i rzanje konja odjekuju čantavirskim konjičkim kampom.

Dečji konjički kamp u Čantaviru u velikom dvorištu ergele Major napunili su šatori, a deca jedva čekaju da jašu na konjima i igraju se sa drugarima.

Zalan Herceg kaže da vole da se igraju vije i igraju se, a vole i da se vozaju kočijama. Organizatori su im pripremili raznovrstan program. Žofija Nađ jako voli konje i jedva čeka da se voza kočijama i jaše, igra se sa njima, a isto tako jedva čeka i da idu da se kupaju i da bude povečerje.

Devojčice sa radošću češljaju konje i prave im kike, a dečaci igraju fudbal i sa uzbuđenjem čekaju da konačno mogu da jašu i vozaju se kočijama. Krištof Hernjak kaže da jako voli da jaše i da jedva čeka da jašu i vozaju se kočijama, ali i da vole i da se igraju igračkama.

Glavna organizatorka Boglarka Major je rekla da su prošle godine zbog epidemije propustili održavanje kampa, a ove godine se održava sa smanjenim brojem učesnika, nastoje da nadoknade doživljaje. Dodaje da decu dočekuju raznim zanimacijama i sa jako mnogo igračaka. Nastojaće da mnogo jašu i ako vreme bude pogodovalo, s obzirom da se najavljuju toplote. Vozaće se i kočijama, baviti konjima i nastojati da time ispunimo vreme – kazala je Boglarka Major.

Pored mnogo raznolikih programa i igre, deca će u sklopu konjičkog kampa u Čantaviru da nauče kako da se ophode sa konjima i da vode brigu o njima.

Konjički
Kamp
Čantavir

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.