Ugrás a tartalomra

Rastu brojke u Srbiji

2021.08.04
20:51
Forrás
Pannon RTV
Škola će najesen biti opet onlajn – kažu eksperti.

Broj dnevno novozaraženih u Srbiji je u svakodnevnom rastu u Srbiji. U protekla 24 časa je od 10.710 testova kod 487 pacijenata otkriven kovid, a dvoje pacijenata je umrlo. Povećava se i broj lica na bolničkom lečenju, od juče ih je više za oko 30 koji su na zbrinjavanju u medicinskim institucijama, ukupno 521 lice, od kojih 7 na respiratoru.

Prema rečima stručnjaka sve je dominantnija delta varijanta i kod nas. Lekari upozoravaju da smo na pragu četvrtog talasa koji će najviše da pogodi nevakcionisane, te da je baš zato vakcinacija od ključne važnosti.

Epidemiolog dr Nebojša Bohucki je za Pannon TV kazao da je sve dominantnija delta varijanta, te da će krajem avgusta barem 90% zaraženih biti od ove sorte, kao i da će zbog nedovoljnog broja vakcinisanih sigurno biti četvrtog talasa. Ne možemo da znamo koliko će da bude obolelih, ali ćemo ih sigurno registrovati, a to je zato zanimljivo jer obolevaju i mladi, a uskoro kreće škola koja će sigurno biti opet onlajn – kazao je Bohucki.

Srbija
koronavirus
vakcina

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.