Ugrás a tartalomra

Redovni pregledi živote mogu spasiti

2021.08.08
14:13
2021.08.08
20:53
Forrás
Pannon RTV
Besplatni preventivni pregledi su organizovani u Subotici tokom vikenda. Na raspolaganju su bili i pregledi mentalne higijene, kao i laboratorijska dijagnostika. Rađeni su radiološki pregledi po potrebi.

U organizaciji Doma zdravlja Subotica, u zgradi nove Gradske kuće obavljani su zdravstveni preventivni pregledi. Takođe, pregledi su omogućeni i u prostorijama Službe za zdravstvenu zaštitu majde i dece, bez obzira da li građani  imaju zdravstveno osiguranje ili ne.

Katalin Ruzman smatra ovu priliku veoma korisnom, jer je epidemiološka situacije otežala dobijanje termina za opšte lekarske preglede: “Ovde je baš naša doktorica, kod koje inače idemo. Mislim da je bilo korisno. Posvetili su nam vreme i bavili se nama. U domovima zdravlja nemaju toliko vremena, svi žure. Tako da smo zadovoljni. Merili su nivo holesterola, nivo šećera u krvi i pritisak.”

Zainteresovani su između ostalog mogli da obave EKG, ortopedske, ginekološke, ORL, očne, dečje specijalističke preglede. Ibolja Guganović redovno odlazi na zdravstvene preglede i kako kaže trudi se održavati svoje zdravlje.

“Da znam, kakva je situacija kod mene, kakav je nivo holesterola i šećera u krvi, da bih zaštitila srce. Trebala bih ići polugodišnje, samo sad nisam uspela ući kod interniste. Čula sam za ovo pa sam mislila da dođem na kontrolu.”

Sledeći termin za besplatne preventivne zdravstvene preglede u Subotici planiran je za 14. i 15. avgust.

pregled
besplatni
preventivni
Subotica
Dom zdravlja

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.