Ugrás a tartalomra

Potrošena sredstva za dodelu subvencija za kupovinu električnih automobila

2021.08.17
14:19
2021.08.17
14:27
Forrás
Pannon RTV
U Srbiji je 2020. godine bilo na raspolaganju oko milion evra od kojih su građani kupovali električne automobile, motocikle i skutere.

U Srbiji će privremeno biti ukinute državne subvencije za kupovinu električnih automobila. Ministarstvo ekologije je nedavno objavilo da se prekidaju prijemi zahtevi za subvencije za kupovinu novih hibridnih i električnih vozila. Razlog tome je, iako godina još nije završena, da su potrošena sva sredstva iz budžeta namenjena za ovaj program.

Inače, Evropska unija će potrošiti oko četrdeset milijardi evra na ovu vrstu pomoći do 2030. godine. Skandinavske zemlje prednjače u pogledu ekološki prihvatljivih vozila: od 2030. godine je planirano da se u tim državama zabrani trgovina vozilima na benzin i dizel.

električni
automobil
subvencija
kupovina
Potrošena

Slične vesti

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.