Ugrás a tartalomra

Završen 20. "Interetno" festival

2021.08.27
15:52
Forrás
Pannon RTV
Jubilarni 20. „Interetno" festival u Subotici je završen svečanom priredbom i vatrometom, i ujedno je započela 150. godišnjica rada Mađarskog kulturnog centra „Nepker".

Na festival su došli i izvođači iz nekoliko naselja Vojvodine i Mađarske.

Dvadeseti put su organizatori zadovoljno zatvorili pet festivalskih dana. Ove godine je na Interetno festivalu prvenstveno predstavljeno bogatstvo narodnog folklora u regiji. Posetioce festivala je dočekao šaroliki vašar, gastronomski specijaliteti i vinska ulica, te brojni propratni programi.

Bela Bodrogi, generalni sekretar, MKC „Nepker": "Osim folklornih nastupa, uspeli smo organizovati i fantastične koncerte s poznatim muzičkim izvođačima koji su na ovoj pozornici nastupili na evropskom ili svetskom nivou."

Na dan zatvaranja festivala, Janoš Čik se predstavio u novoj postavi svirajući sa orkestrom „Meco":" Važno je da još uvek imam sopstvene muzičke misli koje ovi momci izvode dobrog raspoloženja i dobrog srca, još samo publika treba da ih upozna, a zatim odluči da li ih voli."

Svečani program pod nazivom „Adresirano na potomke - 150 godina rada MKC „Nepker" pisan je i režiran posebno za ovu priliku.

Zoltan Mezei, idejni tvorac: „Vodili smo se idejom da napravimo retrospektivu. Sto pedeset godina, to je vrlo širok spektar, dugo trajanje, vrlo okrugao broj, i smatrali smo da je važno pokazati gde je ta priča započela, gde je počeo Nepker."

Dramaturg predstave je bila Rozika Boroš Brešćanski, a reditelj Tamaš Hajdu. Iako se ovogodišnji festival završio, Mađarski kulturni centar „Nepker" ima mnogo planova za budućnost.

Interetno festival
Subotica
Mađarski kulturni centar „Nepker

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.