Ugrás a tartalomra

Počinje nova sezona Narodnog pozorišta

2021.08.27
17:22
Forrás
Pannon RTV
Nova sezona Narodnog pozorišta Subotica službeno će započeti 4. septembra. Tada publika može videti predstavu Drame na srpskom jeziku pod nazivom „Zla žena". Drama na mađarskom jeziku će se predstaviti novom predstavom 17. septembra.

Predstaviće Čehovljevu dramu „Tri sestre" u režiji Ane Šebešćen. Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta, je rekao da su u junu završili uspešnu sezonu, u kojoj su obe drame imale mnogo gostovanja i osvojile su nekoliko nagrada na festivalima. Naglasio je kako je na 38. „Nušićevim danima" u Smederevu Drama na mađarskom jeziku osvojila nagradu za najbolju predstavu, i to za komad pod nazivom „Ožaločćena porodica" u režiji Andreja Boke. Ovu predstavu publika će na sceni Jadrana videti u ponedeljak, 30. avgusta, u sklopu serije programa za Dana grada. Miloš Nikolić je dodao: „Čeka nas jedna lepa sezona sa novim predstavama, sa novim idejama. Ono što je važno, mogu da napomenem da ćemo u sledećoj sezoni, to jest u sledećoj godini imati zajedničku predstavu, to jest, mađarska drama i srpska će imati zajedničku predstavu što će biti izuzetno lepo i za sve nas i mislim jedna lepa novina."

Narodno pozorište Subotica

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.