Ugrás a tartalomra

Migranti i dalje pokušavaju ilegalan prelaz granice

2021.09.09
11:42
Forrás
MTI
Mađarske vlasti su tokom predhodne noći i u zoru, u blizini srpsko-mađarske granice, uhapsile 53 migranta.

Tokom noći i u zoru kod mesta Homorud uhapšeno je osamnaest migranata, a dvadeset osam kod Segedina. Uhapšeni migranti su se izjasnili kao državljani Avganistana i Sirije. Kod mesta Apoštag je uhapšen i krijumčar ljudima, koji je prevozio sedam migranata, navodi mađarska policija. Migranti su sprovedeni nazad do privremene bezbednosne granice, a protiv krijumčara ljudima je pokrenut krivični postupak.

Osamnaest migranata uhapšenih kod mesta Homorud izjasnilo se da su državljani Somalije, Sirije i Iraka, ali to nisu mogli da dokažu. Kod mesta Apoštag je u četvrtak u zoru izvršena kontrola jednog automobila sa srpskim tablicama, a u vozilu je pored španskog vozača bilo sedam migranata, koji su se izjasnili kao sirijski državljani, ali ni oni nisu imali nikakve papire.

Mađarska
migranti
granica

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.