Ugrás a tartalomra

Za program „Moja prva plata" prijave do ponedeljka

2021.09.13
17:01
2021.09.13
21:07
Forrás
Pannon RTV
Još jednu nedelju, do 20. septembra poslodavci mogu da se prijave za program kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na taj način pružaju mogućnost mlađima od 30 godina, koji nemaju više od šest meseci prakse, da steknu radno iskustvo. Program traje devet meseci, a država obezbeđuje platu od 22 hiljade dinara za one sa završenom srednjom školom, odnosno 26 hiljada dinara za mlade sa završenim fakultetom. Rukovodilac službe još jednom bi želela da skrene pažnju preduzećima i ustanovama na ovu mogućnost, jer ih se do sada prijavio veoma mali broj. Prošle godine u ovo vreme već su imali oko 200 prijava, a sada, svega nedelju dana pre zaključena konkursa, svega 29 prijava za program „Moja prva plata".

„Mogu da kažem da ima prostora i sredstava za još jako puno poslodavaca kako iz privatnog, tako i iz javnog sektora, i svi mogu da konkurišu ukoliko žele da pruže šansu mladima za sticanje radnog iskustva. Moram da napomenem da su lica osigurana od strane Nacionalne službe za taj period, osigurana su od povrede na radu, i poslodavca ništa ne kosta da pruži šansu mladom licu da stekne radno iskustvo" kaže Verica Vujadinović, direktorica subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Moja prva plata
Verica Vujadinović

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.