Ugrás a tartalomra

Koncert i izložba u Kolegijumu Hungarikumu u Beogradu

2021.09.17
14:16
2021.09.17
17:16
Forrás
Pannon RTV
Sinoć je u Kolegijumu Hungarikumu u Beogradu održan koncert kamerne muzike. Na manifestaciji koja je organizovana u okviru Festivala harfe otvorena je i izložba slika.

Ljubitelji muzike koji posećuju Kolegijum Hungarikum u Beogradu mogli su uživati ​​u jedinstvenoj produkciji. Osim harfe, umetnici su na koncertu svirali i violončelo i flautu.

Timea Kovač, Pančevo: "Nekad sam svirala harfu, pa je bilo lepo iskustvo doći ovamo i poslušati koncert. Jako mi se svidelo, bilo je jako dobro. Otići ću kući sa vrlo pozitivnim iskustvima, sigurno."

Uz koncert otvorena je i izložba beogradske slikarke Marije Puzigaće. Njene slike prikazuju niz portreta koje je napravila prema liku svoje bake: "Htela sam uhvatiti, zarobiti jedan trenutak u vremenu. Ovekovečiti ove trenutke. Slike su spomenici prolaznosti vremena, pa je na njima ovekovečeno određeno vreme. "

Muzički događaj je ovoga puta u duhu zelenijeg sveta. Na koncertu održanom u Kulturnom centru takođe su hteli promovisati ideju lepše životne sredine.

Ivana Pavlović, izvođač na harfi: „Promovisali smo ne samo ekološki trenutak lepše okoline, već i bolje međusobne odnose. Uglavnom stavovi prema starijim osobama jer izloženi portreti prikazuju i jednu baku. Kad je reč o izboru muzike koja je izvedena, sam naziv muzičkog dela „Pet nijansi" takođe otkriva ove suptilne nijanse, koje puno znače u životu, ali ih često zaboravljamo."

Beogradski Festival harfe organizovan je 21. put.

Kolegijum Hungarikum
Beograd
koncert
izložba

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.