Ugrás a tartalomra

Budi i ti vatrogasac

2021.09.17
18:46
2021.09.17
18:51
Forrás
Pannon RTV
Oni koji su šetali centrom Subotice mogli su se upoznati i sa najsavremenijim vozilima, tehničkom opremom i uniformama vatrogasne službe u Subotici. Smotra je organizovana povodom Dana vatrogasaca.

Kišno vreme nije odvratilo sve one koji su došli na smotru vatrogasaca na glavni trg Subotice. U predstavi su uživali i roditelji i njihova deca.

Vatrogasna vozila sa sirenama koje svetle, vatrogasna oprema, i more od pene za gašenje požara. Ovo je bilo najzanimljivije za decu koja su došla u obilazak i sa velikom pažnjom i srećom u očima su gledala vatrogasnu predstavu. Na smotru je došla i sedmogodišnja Nikolina Vizin sa mamom i bratom: "Došla sam da vidim vatrogasce. Najviše volim penu."

Mila Ivić takođe je bila uzbuđena što će videti vatrogasce i njihovu opremu. Najviše su joj se svideli čamci: "Izašli smo da vidimo sve."

Pripadnici vatrogasne službe su na smotri stigli s vatrogasnim vozilima, terencima i drugim uređajima koji se svakodnevno koriste.

Goran Ljubisavljević, komadant vatrogasno-spasilačke jedinice u Subotici, je rekao: "Imamo više vozila. Dva vozila otišla su u vatrogasnu stanicu u Subotici, a jedno vozilo se nalazi u Bačkoj Topoli. Dobili smo nekoliko vozila za prevoz putnika i pikap vozila, vatrogasne pumpe koje koristimo direktno na otvorenom, čamaca. Dakle popravljena je oprema vatrogasnih stanica iz prethodnog razdoblja. Nadamo se da će se to nastaviti i u budućnosti."

Osim što je 17. septembar Dan vatrogasaca, tog dana osnovana je i Služba zaštite i spašavanja.

Zoran Bjelić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije: „Zakon o vanrednim situacijama donet je krajem 2009. godine, a nakon toge je donet Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama te, naravno, Zakon o zaštiti od požara. Ova dva zakona su od ključne važnosti za funkcionisanje naše službe ovde u Subotici."

Tokom smotre su svi mogli da ostvare uvid u rad vatrogasaca.

vatrogasac
Subotica
smotra

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.