Ugrás a tartalomra

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

2021.09.24
12:37
2021.09.24
15:26
Forrás
Pannon RTV
Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Javni konkurs za žensko preduzetništvo se odnosi na subvencionisanje troškova nabavke mašine, opreme i softvera u rasponu od 50.000 dinara do 120.000 dinara. Zainteresovana lica prijavu mogu podneti do 30. septembra.

Drugi javni konkurs se odnosi na manifestacije turističkog tipa koje su već održane ili će se održati do 1.novembra, konkurisanjem se može ostvariti subvencija od 50.000 do 500.000 dinara, a mogu se prijaviti do 1. oktobra.

Osim toga, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je raspisao javni konkurs za turističke organizacije koje je osnovala lokalna samouprava. Juče je raspisan i četvrti javni konkurs koji subvencioniše velike kompanije, ovaj javni konkurs je otvoren do 12. oktobra.

Ilona Pelt, pomoćnica Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam: „Pokrajinski sekretarijat utiče na privredne aktere, javni konkursi su objavljeni u sekretarijatima lokalne samouprave sa ukupnim budžetom od 260 miliona dinara. Ovo je ozbiljan budžet i radi se o nabavci opreme vredne od 4-8 miliona dinara, pa će se ovde razmatrati prijave velikih kompanija."

pokrajina
konkurs
Ilona Pelt

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.