Ugrás a tartalomra

Završena nadogradnja vrtića „Zvončić" u Kaću

2021.09.24
15:58
2021.09.24
16:18
Forrás
Pannon RTV
Nedavno je završena nadogradnja vrtića „Zvončić" u Kaću. Na novom prostoru od 500 m2 formirane su četiri nove grupe. Zahvaljujući tome, kapacitet ustanove je proširen za stotinu mesta.

Jako su zadovoljni kako deca, tako i roditelji sa novim prostorijama vrtića „Zvončić" u Kaću, a zaposlili su i novu vaspitačicu.

Snežana Srdić, vaspitačica u vrtiću „Zvončić" u Kaću: "Sve sobe su prostrane, kao što ste imali priliku da vidite, prostrane, svetle, što bi naš narod rekao, nije se štedelo."

Lista čekanja za vrtić u Kaću do sada je bila jako duga, zahvaljujući proširenju značajno je skraćena. Kapacitet ustanove proširen je za stotinu novih mesta.

Marijana Popov, direktorica PU „Radosno detinjstvo": "Uslovi su nam odlični, i nadamo se da ćemo u nekoj skorijoj budućnost dobiti još jedan vrtić, koji bi Kaću puno značio."

Vrtić je proširen za 500 m2, a formirane su i četiri nove grupe. Ova rekonstrukcija je koštala oko 100 miliona dinara.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada: „Zadovoljan sam što smo sa jačem budžetom u stanju da investiramo u sve delove grada, da ne zaboravimo ni jedan bukvalno deo grada, da ne delimo sve na centar ili prigradska naselja, ili seoska naselja, nego da zaista ravnomerno razvijamo ceo Novi Sad."

Proširenje vrtića tek je početak, dodao je Miloš Vučević. Uskoro bi mogla početi obnova Osnovne škole „Đura Jakšić" u Kaću.

Kać
Marijana Popov
Miloš Vučević

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.