Ugrás a tartalomra

Opšta bolnica Subotica slavi 180 godina postojanja

2021.10.01
16:49
2021.10.01
17:19
Forrás
Pannon RTV
Osnovana 1. oktobra 1841. godine, ova ustanova je jedna od najstarijih zdravstvenih ustanova u Vojvodini. Ovu značajnu godišnjicu su proslavili zaposleni u bolnici.

Opšta bolnica Subotica ima više od 1.100 zaposlenih, uključujući oko 200 lekara specijalista i 700 medicinskih tehničara. Dr Slobodan Puškar, direktor bolnice, zahvalio je svim zaposlenima na savesnom radu tokom epidemije.

"U bolnici, mogu slobodno da kažem, rade heroji 21-og veka. Mi spasavamo živote, pacijenata, branimo otadžbinu svojim zalaganjem i znanjem, još jednom želim svima da čestitam 180 godišnjicu, jubilej rada bolnice u Subotici i želju da sledeću godinu proslavimo bez pandemije uz normalan rad bolnice."

Opšta bolnica Subotica ove godine može da proslavi dvostruki jubilej – skrenuo je pažnju dr Balint Pastor. Predsednik Skupštine Grada Subotice je istakao kako ove godine i centralna zgrada bolnice obeležava 50 godina postojanja.

"Ima elemenata u okviru ovog kompleksa koji su izgrađeni krajem 19-og veka, 1896. i 1897 godine, zajedno sa ovom kapelom u dvorištu opšte bolnice u Subotici, koje zgrade su još uvek u funkciji. Ali kao što sam rekao instituciju ne čine objekti, instituciju ne čine zgrade, ne čine ni neka druga sredstva, već instituciju znače i čine ljudi."

Na ovoj svečanosti se moglo čuti, kako tokom epidemiološkog perioda, zaposleni rade svoj posao pod mnogo težim uslovima. U Subotici je sve više pacijenata zaraženih korona virusom koji zahtevaju bolničko lečenje. Četiri odeljenja u bolnici već rade u kovid sistemu.

Subotička Bolnica

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.