Ugrás a tartalomra

Proslava u Debeljači

2021.10.05
12:55
Forrás
Pannon RTV
Ovo mesto je svoj Dan obeležilo juče, ali su meštani tim povodom organizovali program koji je trajao nekoliko dana.

U velikoj sali Doma kulture „Jožef Atila" nastupili su folklorni ansambli iz okolnih sela. U predvorju su  posetioci imali priliku da pogledaju dela slikara amatera iz Kovačice.

Laslo Horti, direktor, Dom kulture „Jožef Atila", Debeljača: „Organizovali smo to u znak sećanja na naše pretke koji su se ovde naselili 1794. godine. Do sada smo to tradicionalno održavali poslednjeg vikenda u avgustu, ali pošto se ove godine pojavila ideja da pokušamo da organizujemo program u trajanju od nekoliko dana, odlučili smo se da odložimo i ovaj događaj i da ga uvrstimo u ovu četvorodnevnu proslavu."

U ponedeljak su u organizaciji Mesne zajednice održani komemorativni skupovi u znak sećanja na pale borce u Parku spomenika i na Malom groblju.

Stevan Lazički, predsednik Saveta, MZ Debeljača: „Sagledali smo šta se to dešavalo u prošlosti, kako bi se nastavilo u budućnost, koji su to bili rezultati tada, koji su rezultati sada, šta je ono dobro što trebamo da nastavimo, šta je ono loše što treba da odbacimo. To su uvek bili neki radni sastanci Saveta mesne zajednice sa našim udruženjima, sa našim sportskim klubovima. Tako da kažem, imali smo nekoliko radnih sastanaka pre nego što su se održali ovi „Dani Debeljače". Ustanovili smo da 4. oktobar treba da bude dan sećanja na naše žrtve, ipak je neko dao svoj život za oslobođenje naseljenog mesta kako bi mi nastavili naše planove za budućnost."

Debeljača
dan sela

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.