Ugrás a tartalomra

Virus korona Srbija: ponovo preko sedam hiljada novozaraženih

2021.10.21
18:07
Forrás
covid9.rs, Vajdaság Ma, Blic
U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano novih 7.327 slučajeva zaraze virusom korona. Kovid isprave tek početak, kažu lekari.

Epidemije je odnela još 59 života, te je od početka epidemije u Srbiji od njenih posledica preminula 9.331 osoba. Na bolničkom lečenju je 6.711 pacijenata, od kojih je 287 na respiratoru.

Deca predstavljaju veliki epidemiološki rizik, Srbija bi uskoro trebala da pređe na nastavu na daljinu – izjavio je dr Zoran Bekić, koordinator punkta za imunizaciju na beogradskom Sajmu. Kaže da je među nastavnim osobljem stopa vakcinisanih ispod proseka. Ukoliko je mali broj dece imunizovan i ne pridržavamo se mera, onda imamo skok zaražavanja među decom – navodi reči koordinatora informativni portal „Vajdašag Ma". Dr Bekić dalje kaže da su kovid isprave tek početak, a da će se njihova primena vremenom proširiti. Prema njegovim rečima kovid isprava štiti zajednicu i sprečava da se mešaju zaražene i zdrave osobe, a doprinosi i višem procentu imunizacije.

Srbija
korona virus

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.