Ugrás a tartalomra

Život-San-Smrt

2021.11.04
18:14
Forrás
Pannon RTV
U Galeriji Matice srpske u Novom Sadu sutra se otvara izložba pod nazivom „Evropski okviri srpskog simbolizma".

Izložba je rezultat saradnje Narodnog muzeja u Beogradu i Galerije Matice srpske. Izložba će biti otvorena od 5. novembra do 31. januara, uz ulaznica košta 200 dinara.

Snežana Mišić, muzejski konsultant Galerije Matice srpske: „Odabirom 77 umetničkih dela, želeli smo da predstavimo ključne tematske definicije evropskog ali i srpskog simbolizma, kako bismo istakli, pre svega, karakteristike srpskog simbolizma. Predstavljamo radove iz 17 muzejskih kolekcija i dve lične kolekcije. Posebnost ove izložbe čine dela iz Galerije „Belvedere" u Beču, odnosno dela iz muzeja u Hrvatskoj."

Matica Srpska
Novi Sad
Snežana Mišić

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.