Ugrás a tartalomra

Raspravljalo se o planskoj dokumentaciji za brzu saobraćajnicu Sombor-Kikinda

2021.11.05
18:14
2021.11.05
18:20
Na savetovanju u Novom Bečeju inženjeri biroa za projektovanje su predstavili rutu deonice koja se tiče banatskih opština zajedno sa nadležnima iz lokalne samouprave i lokalnim stručnjacima.

Put će ići od graničnog prelaza Bački Breg do rumunske granice, odnosno do Nakova. U većini naselja put neće prolaziti kroz naseljena mesta, a pre Novog Bečeja, nakon prelaska kanala DTD, postaje jugoistočna obilaznica, a put prema rumunskoj granici ovde se dobrim delom poklapa s već postojećim državnim putem broj 15. Brza saobraćajnica će biti duga 182 kilometra umesto ranije planiranih 175 km. Od toga će se 35 kilometara izgraditi u opštini Novi Bečej, koje će se protezati od južnog dela brane Tise do severozapadnog dela Novog Miloševa, gde će takođe biti predviđena nova obilaznica. U opštini Novi Bečej, osim petnaest nadvožnjaka, biće potrebni i drugi građevinski radovi.

Mostafa Naser, direktor projektantskog biroa „MHM-Projekt" u Novom Sadu: „Pored mosta na Tisi je projektovan i most preko kanala DTD, novi most kod Novog Bečeja, i postoji dva nadvožnjaka preko pruge takođe kod Novog Bečeja i jedan je kod Novog Miloševa na delu puta prema Kikindi."

Uz bolju povezanost sa međunarodnim okruženjem, te lakšu dostupnost, ova brza saobraćajnica će imati veliku ulogu i u smanjenju tranzitnog saobraćaja kroz naselja, što takođe puno znači za Novi Bečej.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej: „Prezentacija od strane Puteva Srbije, projektanta, zaista je jedna fenomenalna stvar i eto dobilo je u narodu naziv, doduše i kod njih Osmeh Vojvodine. Dakle, ono što je predsednik Aleksandar Vučić najavio polako se i ostvaruje. Dakle uz određene primedbe lokalne samouprave mislim da smo negde priveli kraju deo projektne dokumentacije, dakle trasa je utvrđena."

Početak radova na brzoj saobraćajnici Sombor-Kikinda je planiran za proleće sledeće godine.

saobraćaj
Sombor
Kikinda
dokumentacija

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.