Ugrás a tartalomra

Dodeljena priznanja za istaknute pedagoge

2021.11.06
13:57
Forrás
Pannon RTV
U Kanjiži su u petak uveče dodeljene nagrade za pedagoge godine. Održana je svečana akademija na kojoj su dodeljena priznanja najistaknutijim vaspitačicama, učiteljima i nastavnicima.

Pozorišna dvorana Obrazovno-kulturne ustanove "Cnesa" je bila domaćin manifestacije. Nakon svečane priredbe dodeljene su nagrade za Pedagoga godine. Monika Šaš, profesorica strukovnih predmeta iz Poljoprivredno-tehničkog srednjoškolskog centra "Jožef Besedeš" u Kanjiži je dobila nagradu: „Ovo je pozitivna povratna informacija da dobro radim svoj posao. Veoma sam se iznenadila i drago mi je da je nagrada stigla od mojih kolega."

Radna zajednica Osnovne muzičke škole u Kanjiži za učiteljicu godine izabrala je Juditu Aćimčev, profesoricu klavira. Među nagrađenima je bila i Žužana Buš Remete, članica radne zajednice Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Kanjiže, koja se već 26 godina bavi predavanjem. Izabranica Osnovne škole "Aranj Janoš" u Trešnjevcu je postala Angela Bičkei, učiteljica: „Smatram sebe pozitivnom osobom, pozitivno pristupam radu i svojim kolegama. Svoje učenike učim i odgajam s dobrim raspoloženjem i ljubavlju."

Judit Tilinko je izabrana za najboljeg prosvetnog radnika Osnovne škole "Karolina Karas" u Horgošu, dok je Andrea Bite Žinka nagrađena kao jedna od najboljih pedagoga Predškolske ustanove "Naši biseri":

Događaj je i ove godine organizovalo Udruženje prosvetnih radnika opštine Kanjiža. Inače, Udruženje ove godine slavi 20. godišnjicu postojanja.

Atila Vajda, predsednik Udruženje prosvetnih radnika opštine Kanjiža: „Želeo bih reći da se opštinsko Udruženje pedagoga sastoji od direktora svih škola. Onomad smo tražili od članstva da nas u tome podrži jer oni mogu doneti najbolju odluku i pružiti najveću pomoć udruženju. Zahvaljujući tome postoji ovo udruženje."

Na svečanoj akademiji su uručene i zahvalnice onim učiteljima koji su učestvovali, tokom prošlogodišnjeg vanrednog stanja, u realizaciji nastave na daljinu putem televizije.

pedagog
priznanja
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.