Ugrás a tartalomra

U Kaću se gradi jedna od najvećih Kontinentalovih fabrika

2021.11.10
18:06
2021.11.10
18:11
Forrás
Pannon RTV
Završena je prva faza radova na izgradnji druge fabrike Kontinental grupe u Srbiji. Fabrika, koja se gradi u Kaću, kod Novog Sada, predstavlja drugi deo ulaganja ove kompanije, vrednog 140 miliona evra.

Radovi su počeli u junu, i planirano je da u potpunosti budu završeni do septembra sledeće godine.

U prvoj Kontinentalovoj fabrici u Novom Sadu, koja je otvorena u martu, već se proizvode tehnološki napredni i složeni elektronski proizvodi za automobilsku industriju.

Saša Ćoringa, generalni direktor, Kontinental Automotiv Srbija: „Automobilska industrija prolazi kroz duboku i brzu transformaciju. Mobilnost budućnosti će izgledati potpuno drugačije. Kako bi se smanjila zagađenost, povećala bezbednost i komfor, i kako bi se optimizovalo vreme trajanja vožnje, vozila će biti električna, potpuno povezana i autonomna, a iskustvo korisnika će biti fantastično."

Izgradnja nove moderne fabrike, koja će obezbediti posao za blizu 500 ljudi, još je jedan odličan dokaz odličnih ekonomskih odnosa između Nemačke i Srbije, izjavio je nemački ambasador Tomas Šib.

„Izgleda da je dinamičan razvoj naših ekonomskih odnosa nastavio nesmetano da se razvija i tokom pandemije Kovid-19. Nadam se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke, uopšteno posmatrajući, veoma dobri i bliski."

Kompleks fabrika koji se gradi, mogao bi da bude prekretnica od ključnog značaja u razvoju Srbije - istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Njen doprinos bruto domaćem proizvodu biće najveći u odnosu na sve fabrike, koje imamo u Srbiji. Njen izvoz biće najveći u poređenju sa svim fabrikama, koje imamo u Srbiji. To je ogromna stvar i fantastična vest za našu celu zemlju, ali i za sever Srbije, za Vojvodinu, za Novi Sad, za sve ljude."

U završnoj fazi, fabrička zgrada će imati više od 30 hiljada kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, što je čini jednom od najvećih Kontinentalovih fabrika.

Kać
Kontinental
Aleksandar Vučić

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.