Ugrás a tartalomra

Zrenjanin je spreman za zimu

2021.11.18
13:04
Forrás
Pannon RTV
Po potrebi, puteve Grada Zrenjanina, čistiće trideset bagera i kamiona sa plugovima. Pored toga, zimska služba preduzeća „Eko gradnja", obezbedila je adekvatnu količinu industrijske soli i agregata.

Nakon stečaja preduzeća „Vojvodinaput", puteve u zimskom periodu u Zrenjaninu već devet godina čisti preduzeće „Eko gradnja". Ove godine nabavljeno je osam novih kamiona, koji će biti opremljeni plugovima za snega, i biće stavljeni na raspolaganje za zimsku službu.

Siniša Kukin, rukovodilac zimske službe: „Trenutno raspolažemo sa 60 tona soli, što je dovoljno za dve intervencije, na putevima prvog i drugog reda. Pored toga, imamo i 40 tona agregata, a možete videti i mehanizaciju za čišćenje snega, koja se koristi u četvrtom, odnosno najvišem stepenu pripravnosti.”

Putna mreža Grada Zrenjanina dugačka je 400 kilometara, i nju održava zimska služba preduzeća „Eko gradnja". Dodatnih 200 kilometara državnih puteva održava zimska služba Javnog preduzeća „Putevi Srbije". Za čišćenje trotoara zaduženo je Javno-komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo".

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina: „Mislim da smo spremni za zimsku sezonu. Vremenske prognoze su za sada povoljne. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, imamo dovoljno mehanizacije, dovoljno radnika i druge opreme, dovoljno soli i agregata, da brzo i efikasno reagujemo, kako bi se život u gradu odvijao normalnim tokom."

U Zrenjaninu se putevi čiste po važnosti, pa tako sela veoma često stižu na red tek na kraju, ali nadležni se trude da i te puteve očiste na vreme.

Zrenjanin
zima
sneg
zimska služba

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.