Ugrás a tartalomra

Ekspert iz Južne Afrike: soj virusa omikron nije izazvao ozbiljniju bolest

2021.11.28
16:17
Forrás
MTI, Pannon RTV
Do sada nikome nije bilo potrebno bolničko lečenje.

Novi soj korona virusa, pod nazivom omikron, ni u jednom slučaju u Južnoj Africi, do sada, nije prouzrokovao ozbiljnije oboljevanje - rekla je u nedelju Anželik Koci, predsednica Južnoafričko lekarskog udruženje. Soj virusa, koji sadrži značajne mutacije, prvi put je identifikovan u Južnoj Africi. Ono što je bilo upadljivo jeste da su testovi na korona virus bili pozitivni kod pacijenata koji su se na pregled javili se izuzetno blagim simptomima, uglavnom bolovima u mišićima i umorom - rekla je profesorka Koci. Ona je naglasila da nikome od Južnoafrikanaca zaraženih sojem virusa omikron, do sada nije bilo potrebno bolničko lečenje.

omikron
virus

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.