Ugrás a tartalomra

Vlada Srbije zamrznula cene nekoliko osnovnih životnih namirnica

2021.11.30
17:19
2021.11.30
17:30
Forrás
Pannon RTV
Više ne može da poskupljuje brašno, šećer, jestivo ulje, svinjsko meso i mleko sa 2,8 odsto masnoće. Ove namirnice građani će moći da kupuju po cenama koje su važile 15. novembra.

U poslednje vreme značajno su poskupele osnovne životne namirnice u čitavom svetu, a tako i u Srbiji. Cena jestivog ulja prošle godine u ovo vreme kretala se oko 150 dinara, a sada je preko 200 dinara. O poskupljenju se može govoriti i kada je reč o šećeru, brašnu, svinjskom mesu i mleku sa 2,8 odsto masnoće. U narednih 60 dana osnovne životne namirnice u Srbiji više ne mogu da poskupljuju, odlučila je vlada.

„Sa približavanjem praznika u svakom slučaju je važno da se zadrži cena osnovnih životnih namirnica, i tako ćemo malo opuštenije da kupujemo, ako možemo da kupujemo, zbog toga je potrebno bar minimalnu svotu nameniti za praznike i zato će biti mnogo lakše – da kažemo – da u lepom okruženju praznujemo ove lepe praznike koji nam dolaze" kaže Angela Kovačević.

Julijana Patočkai kaže: „Mislim, ako na svetskoj pijaci sve poskupljuje, onda ni nas neće zaobići. Tako mislim.

- Ali sada cene više neće rasti.

- Tome se radujemo, radujemo se da neće ići gore."

Svetlana Jović nam kaže: „Jako bi dobro bilo kada bi zaustavili ulje i hleb, ali i druge cene, bar do proleća, bar do početka radova, do početka sezone radova u poljoprivredi."

Zamrzavanje cena na osnovu sadašnje odluke važiće 60 dana u Srbiji. Firme koje proizvode osnovne životne namirnice ne smeju da smanje isporuku robe u količinama koje odgovaraju godišnjem proseku, u suprotnom mogu biti novčano kaženjene u iznosu od 100 hiljada do dva miliona dinara, a mogu računati i na jednogodišnju zabranu rada.

vlada Srbije
zamrznula
cene
životna namirnica
brašno
šećer
jestivo ulje
svinjsko meso
mleko

Slične vesti

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.