Ugrás a tartalomra

Pomozimo subotičkoj porodici Fazekaš!

2021.12.02
20:27
2021.12.02
20:33
Forrás
Pannon RTV
Roditelji i troje dece žive u jednoj maloj kući u Kertvarošu, ali nisu u mogućnosti da u potpunosti zagreju svoj dom.

Porodici Fazekaš iz Subotice potreban je ogrev. Srednje dete porodice, Viktorija, ove godine je krenula u prvi razred osnovne škole. Baš je pisala domaći zadatak iz matematike kada smo ih posetili. Njen stariji brat Jožef je bio u školi, a njena mlađa sestra Katalin se igrala sa svojim bebama. Viktorija Fazekaš: „Joži se najbolje igra sa telefonom, a Katika i ja se igramo sa igračkama u dvorištu ili ovde unutra."

Ova subotička porodica živi od socijalne pomoći, a hranu dobija i od Karitasa. U nekoliko prostorija u kući nema struje. Janoš Fazekaš je nesposoban za rad zbog fizičkih povreda, a njegova partnerka Aleksandra ima mentalnih smetnji

Janoš Fazekaš: „Imam dosta povreda. Kad sam bio dete, povredio sam ruku. Kad god nosim neki teret, uvek. Povređena mi je kičma. Ne može se operisati. Zbog toga mi se grči i noga, a i glava. Imam mnogo problema. Ali najviše leđa i noge. Ne mogu da radim. Možda neke sitnice, ali konkretan posao ne mogu da radim."

Porodici Fazekaš su najpotrebnija drva za ogrev, jer su im sadašnje rezerve dovoljne za vikend, ali prihvataju i odeću i hranu. Svi koji žele da pomognu porodici, mogu da ih pozovu na telefon 060/50-15-325 ili da ih posete lično, u ulici Aranđelovačka 45/a u Subotici.

pomoć

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.