Ugrás a tartalomra

Pedesetogodišnjak među dinama

2021.12.05
18:45
Forrás
Pannon RTV
Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Dakar je moj život koji ne mogu da napustim – odgovara Gabor Sagmajster na pitanje šta nekoga ko je napunio 50 godina motiviše na to da ponovo učestvuje na najtežem reli takmičenju na svetu. Plan subotičkog motoriste je da 14. januara uspešno stigne na cilj, što mu je do sada već deset puta uspelo.

„I sada sam izabrao najjaču kategoriju, kategoriju bez mehaničara. To je Dakar Dakara. Kada stignem na cilj, onda sam popravljam, sam sve sebi sređujem, sam sebi postavljam šator, menjam gume, ulje, filtere za vazduh. Sve što je povezano sa motorom,  sve apsolutno isključivo ja sam radim."

Gabor Sagmajster i sada ide sa istim KTM motorom kojim se u poslednje dve godine takmičio u pustinji Saudijske Arabije.

„Najvažnije je da sa ovim tri godine starim motorom, sa Dakar motorom 450 nekako stignem do cilja. Veoma je teško stići na cilj, i prošle godine je otpalo više od polovine takmičara, tako da se nadam da ću imati toliko energije da i ovako sa 50 godina izdržim do kraja."

Dakar reli biće održan između 2. i 14. januara u Saudijskoj Arabiji. U planu je da o takmičenju i rezultatima Gabora Sagmajstera Panon RTV svakodnevno izveštava o reliju.

Gabor Sagmajster

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.