Ugrás a tartalomra

Uklonjena još jedna divlja deponija u Subotici

2021.12.15
18:08
Forrás
Pannon RTV
Nagomilano smeće na mestu nekadašnje fabrike „Zorka" godinama je stvaralo probleme. Sada je sanirana ova divlja deponija.

Na prostoru nekadašnje fabrike „Zorka" u sredu pre podne u toku su bili radovi. Otpad je tovaren u kamione i odnošen sa prostora.

„Ovo je u poslednjih nekoliko godina skoro trideseta divlja deponija koju uklanjamo i gde saniramo zemljište. To su, na žalost, sve divlje deponije posledica naših nesavesnih građana koji odlažu taj divlji otpad na ovim raznim lokacijama i narušavaju nam životnu sredinu i zagađuju sa ovim divljim otpadom" rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Grad Subotica je za saniranje ove deponije namenila dva miliona dinara. U saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Čistoća i zelenilo" do sada je sa ovog prostora odneto gotovo 500 tona smeća.

„Značaj uklanjanja ove deponije vrlo je bitan, jer vidite da se nalazimo u okruženju kuća. Svuda oko nas su velika naselja, mesna zajednica „Dudova šuma", mesna zajednica „Peščara" i mesna zajednica „Zorka" gde živi veliki broj stanovnika i nesumnjivo  ova divlja deponija da je ostala ovde, narušavala bi njihovu životnu sredinu" rekao je Slobodan Milošev, direktor JKP „Čistoća i zelenilo".

Nadležni pozivaju građane da smeće odlažu u postavljene kontejnere i ne stvaraju ilegalne deponije.

Divlje deponije izazivaju mnogo problema. Ne samo što zagađuju vazduh, sredinu i tlo, već stanovnici u okolini zbog njih mogu da imaju i mnogo problema. Zato nakon što je sanirana divlja deponija na prostoru nekadašnje fabrike „Zorka" ovi problemi mogu da nestanu.

deponija
Subotica - Baja
Subotica
smeće

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.