Ugrás a tartalomra

Zimska čarolija u Temerinu

2021.12.25
12:45
2021.12.25
16:34
Forrás
Pannon RTV
U Temerinu, kako decu tako i odrasle, očekuje klizalište na otvorenom veličine 300 m2. Osim toga, posetioce ovog niza događaja, Zimska čarolija, očekuje bogat zabavni i kulturni program.

Predavanja, radionice, Vašar Deda Mraza, koncerti -stanovnici Temerina i njihovi gosti su imali bogatu ponudu tokom nedelje. A vikendom tokom prepodnevnih časova i početnici mogu da naprave prve korake na ledu.

Po prvi put u Temerinu ima klizalište na otvorenom, pa stanovnici mogu da uživaju u čarima klizanja. Sledećeg meseca će biti još tri prilike za početnike.

Viktor Tadić, Temerin: „Uživao sam u klizanju, nikad pre ovoga nisam stao na klizaljke. Želim da još kližem i želim da dođem ovih dana. Sviđa mi se što se može klizati dovoljno brzo i lako se uči."

Svaki dan je velika posećenost pojedinih programa. Meštani su srećni što je opština obogaćena novim sadržajima kojima se može popuniti slobodno vreme.

Kristina Banjac Francia, Temerin: „Jako mi se sviđa jer mislim da u Temerinu već dugo nema ničega. Ovde se konačno nešto događa, a ljudi imaju i razlog i želju da izađu u centar, da budu zajedno, da se malo druže. Takođe se dobro raspoloženje može videte i na licu dece jer i oni stvarno uživaju u klizanju."

Prvenstveno su deca u centru pažnje na ovoj manifestaciji, ali i odrasle očekuje uživanje u večernjim satima uz degustaciju vina i zimskih delikatesa i živu muziku.

Marina Injac, direktorica Turističke organizacije opštine Temerin: „Program je vrlo raznolik za period od mesec dana. Za decu će se održavati radionice poput izrade ukrasa, slaganja LEGO kocki, pa čak i crtanje koje će se održavati u Domu kulture svakog vikenda."

Lokalno Udruženje sportskih ribolovaca Karaš već više od deceniju i po kuva ukusnu riblju čorbu koja se deli među lokalnim stanovnicima. Humanitarnu akciju podržava i lokalna samouprava.

Robert Pastor, predsednik Skupštine opštine Temerin: „Priprema riblje čorbe tokom Badnjeg dana je tradicija za Temerince. Besplatna riblja čorba. Ovo je 18. godina kako se održava, ali faktički se okupljamo 35. put, jer se i za 6. januar, za pravoslavni Badnji dan, isto priprema riblja čorba."

Niz događanja, koji traje do 20. januara organizuju Lokalna samouprava Opštine Temerin, Turistička organizacija opštine Temerin i Kulturni centar "Lukijan Mušicki".

Temerin

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.