Ugrás a tartalomra

Izvedena premijera predstave "Poslednje devojčice"

2021.12.30
19:30
2021.12.30
19:37
Forrás
Pannon RTV
Pozorište "Kostolanji Deže" iz Subotice je izvelo poslednju ovogodišnju predstavu. Publika je mogla da pogleda premijeru predstave "Poslednje devojčice" po tekstu Maje Pejović, u režiji Kokana Mladenovića.

Tema predstave je da sve može da postane predmet u modernom kapitalizmu, pa i deca.

Predstave u Pozorištu "Kostolanji Deže" iz Subotice uvek govore o aktuelnim, stvarnim problemima, kaže Đula Lenčeš, koji nije propustio da u sredu uveče pogleda predstavu.

"Video sam nekoliko predstava u režiji Kokana i sve su bile jako dobri, tako da sam uveren da će i danas biti jako dobro."

O pripremama je govorio Andraš Urban, direktor Pozorišta "Kostolanji Deže" iz Subotice.

"Plešu i pevaju sat i trideset minuta. U međuvremenu obrađuju teške teme. Imali su stalne improvizacijske probe. Oni su ostavili iza sebe vrlo teško, stresno razdoblje, ali ovih dana se može osetiti neka vrsta unutrašnjeg zadovoljstva u svima, jer su došli do ove tačke."

Tema predstave je da živimo u društvenom poretku u kojem postajemo roba u svim područjima života. Od ovoga nije izuzetak ni samo rođenje. Želja za posedovanjem sadrži čak i biološki i emocionalni nivo poput majčinstva, rekao je Kokan Mladenović, reditelj predstave.

"Da li je moguće da mi živimo u svetu u kome su i deca postala roba, u kome je apsolutno sve roba i sve se kupuje i prodaje. Maja je napisala ovaj sjajan tekst koji postavlja pitanje smisla naše civilizacije. Da li je moguće da je sve proizvod, da smo se pretvorili samo u novac i interes."

Premijera je ujedno bila i poslednja ovogodišnja predstava. Ali, ko je nije pogledao, neka ne brine, ponovo će se izvoditi 16. januara.

Poslednje devojčice
Pozorište "Kostolanji Deže"
Andraš Urban

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.