Ugrás a tartalomra

U Srbiji skoro 13 hiljada novozaraženih i 26 žrtava

2022.01.12
17:45
Forrás
Szerbiai RTV
Na bolničkom lečenju ne nalazi 2311 pacijenata, od kojih je 85 priključeno na respirator.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, registrovano blizu 13 hiljada osoba zaraženih korona virusom. Negativni rekord od utorka dakle nije oboren, jer je tada bilo više od 800 zaraženih više nego sada. Stručnjaci su testirali oko 33 hiljade uzoraka, od kojih je 12877 bilo pozitivno. Od komplikacija nastalih od ove zaraze preminulo je 26 ljudi, pa se tako broj preminulih u zemlji od izbijanja epidemije približava brojci od 13 hiljada.

U petak će zasedati republički Krizni štab. Prema pisanju štampe, mogle bi biti najavljene nove epidemiološke mere, zbog rekordnog broja zaraženih. Sednica počinje u 15 časova.

Vakcinacija u Subotici: Svi zainteresovani mogu da prime vakcinu protiv korona na punktu za vakcinaciju u Novoj opštini, radnim danima od 8 do 20 časova, a vikendom od 8 do 14 časova. Oni koji žele da prime prvu dozu vakcine, mogu da se obrate nadležnima na licu mesta bez prethodne registracije. O narednim dozama će građani biti obavešteni. Pored Sinofarma i Fajzera, nakon nekoliko nedelja je ponovo dostupna i vakcina Sputnjik V.

Srbija
koronavirus
virus

Najnovije

14:09, Frissítve: 16:09

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.