Ugrás a tartalomra

Pastor: Prvi veliki ovogodišnji izazov je bio uspešan

2022.01.22
14:30
2022.01.22
14:38
Forrás
Magyar Szó
Sa održanim referendumom je ostvaren jedan važan element procesa pridruživanja EU - rekao je predsednik SVM-a.

Zadovoljan sam rezultatima referenduma, prvi od nekoliko značajnih ovogodišnjih izazova bio je uspešan – na taj način je referendum o promeni Ustava, održan pre nedelju dana,  ocenio Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. On je, između ostalog, rekao da, ako u Srbiji postoji jedna politička snaga, koja je u poslednjoj deceniji pokazala politiku posvećenosti evropskim integracijama, onda je to SVM, zbog toga su zadovoljni što je postignut takav rezultat, jer je na taj način ostvaren jedan važan element u procesu pridruživanja EU - dodao je Pastor.

On je zaključio da je sada doneta odluka neizostavan element u izgradnji pravosudnog sistema, od koje, međutim, sam po sebi sistem neće biti nezavisniji. To je jedan procesu u kome je rezultat dobijen u nedelju od velikog značaja u pogledu približavanja cilju, a to je vladavina prava i nezavisno pravosuđe – zaključio je Pastor u izjavi datoj dnevnom listu „Mađar So"."

Ištvan Pastor
referendum

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.