Ugrás a tartalomra

Virus korona Mađarska: na bolničkom lečenju preko 3.000 obolelih

2022.01.25
15:50
2022.01.26
09:55
Forrás
MTI
U Mađarskoj je potvrđeno novih 9.717 slučajeva, preminula su 74 pacijenta, te je do sada od posledica epidemije ukupno umrlo 41.018 osoba – objavljeno je na koronavirus.gov.hu.

Na bolničkom lečenju je 3.115 osoba, od kojih je 177 na respiratoru. Zbog prisustva omikron varijante virusa i vakcinalne isprave koja stupa na snagu 15. februara dobro je iskoristiti akciju imunizacije koja se odvija četvrtkom, petkom i subotom – stoji u saopštenju.

Posebno očekuju osobe koje nisu vakcinisane i one koji su pre više od četiri meseca dobile poslednju dozu cepiva. Skreću pažnju na to da se primanjem treće doze vakcine odbrambena sposobnost organizma podiže ponovo na 80 do 90 odsto.

Na punktovima za imunizaciju i dalje je dostupno pet vrsta vakcina, osim toga i izabrani lekari takođe rade vakcinaciju i van zakazanog vremena. Izabrani lekari imaju pravo na dodatno proširenje akcija imunizacije koje su određene za vikend. Dodaje se: u danima kada traju akcije na punktovima za imunizaciju očekuju starije od 12 godina. Vakcinacija dece između pet i 11 godina i dalje je moguća samo uz prethodno zakazivanje termina na bolničkim punktovima ili kod izabranog dečijeg lekara.

U Mađarskoj je do sada vakcinisano 6.344.089 građana, od kojih je 6.082.196 primilo drugu, a 3.560.753 i treću dozu cepiva.

korona virus
Mađarska

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.