Ugrás a tartalomra

Vojvođanski mađarski obrazovni, kulturni i istraživački centar (VM4K) pokreće filmski klub

2022.02.04
12:39
2022.02.04
15:47
Forrás
Pannon RTV
Prva projekcija biće 10. februara uveče.

Publika će prvo moći da pogleda filmsko ostvarenje iz 1970-tih pod naslovom „Kaznena ekspedicija“. Zatim će svakog trećeg četvrtka u mesecu zainteresovanima biti prikazana mađarska filmska ostvarenja. To je objavljeno i u poslednjem razgovoru na događaju pod nazivom „Četvrtak uveče“. Filmski stručnjak Viktor Dudaš takođe je razgovarao s Gaborom Agardijem, zamenikom direktora Fondacije Panonija, o razvoju i međunarodnom uticaju mađarske kinematografije. Govorilo se o tome da sve više stvaralaca snima ličnije, autorske filmove. Takođe je bilo reči da glavni kablovski operateri sve više jačaju, i imaju signal na sve širem području, zbog čega i rad bioskopa prolazi kroz transformaciju.

Viktor Dudaš, filmski stručnjak, Mađarska: „Produkcije koje se suočavaju s ozbiljnim izazovima su niskobudžetni umetnički filmovi koji će verovatno teže pronaći ciljanu publiku u bioskopima. Dok će stvaraoci visokobudžetnih filmovi sa jakim vizuelnom efektima, kao što su „Marvel“ ili „Stars Wars Universum“, oni će očigledno pronaći svoju publiku u bioskopima. Za bioskope je svojevrstan kreativni izazov da ponovo mogu da zadrže na repertoaru takve niskobudžetne umetničke filmove.”

Vojvođanski mađarski obrazovni kulturni i istraživački centar
VM4K
film
Gabor Agardi

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.