Ugrás a tartalomra

Viktor Orban: Ulog izbora je hoće li ostati nova mađarska ekonomija

2022.02.19
14:50
Forrás
MTI
Mađarski premijer je takođe za cilj postavio povećanje broja mađarskih izvoznih kompanija na Balkanu.

Ulog izbora je hoće li ostati nova mađarska ekonomija ili ćemo se vratiti na staru ekonomiju, rekao je mađarski premijer Viktor Orban u Budimpešti. U svom govoru na otvaranju Mađarske privredne i trgovinske komore, premijer je naglasio da su u privredi nakon 2010. godine započete temeljne promene, a privreda o kojoj danas govorimo nije ona u kojoj smo živeli. do 2010. godine.

Ulog izbora je "ostati u novom ili se vratiti na staro", jer "naši izazivači" u osnovi negiraju sve što se dogodilo nakon 2010. godine, objasnio je.

U Mađarskoj je upravljanje krizom bilo uspešno, a oporavak je bio brz i snažan, rekao je mađarski premijer. Govorio je i o tome da je politika "četiri stop", odnosno politika ograničenja rasta cena bila kritikovana od opozicije. Načelno se protive regulaciji cena, ali prema njegovim rečima, vanredne odluke se moraju donositi u vanrednim vremenima.

Za cilj je postavio povećanje broja mađarskih izvoznih kompanija: na Zapadu su utabane staze, ali trebaju nam i tržišta koja obećavaju veći profit nego na Zapadu. Prema rečima mađarskog premijera, takvi su Balkan i Kina. Pokrenut je investicioni program na Zapadnom Balkanu i postoji politika otvaranja prema Istoku, dodao je mađarski premijer.

Viktor Orban
izbori
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.