Ugrás a tartalomra

Karitas prikuplja pomoć za izbegle sa ratnog područja

2022.03.13
17:57
2022.03.13
21:27
Forrás
Pannon RTV
Katolička crkva u Srbiji organizovala je prikupljanje pomoći za izbegle iz rata u Ukrajini.

Novac koji je sakupljen u kutijama u crkvi tokom današnjeg dana biće upućen onima kojima je namenjen – rekao je Čaba Paško. Župnik sa Kelebije je dodao da i Karitas neprekidno sakuplja pomoć za one koji beže pred ratom.

Župne organizacije Karitasa, u saradnji sa biskupskim Karitasom organizuju prikupljanje pomoći. To će verovatno biti predato krajem praznika. Dakle, neprekidno sakupljamo pomoć. Ove godine će to se biti upućeno Ukrajincima. Odnosno, sakupljanje novca u organizaciji Subotičke biskupije je danas i narednih dana prikupljeni novac u biskupiji biće predat za centralnu, jednokratnu uplatu.”

Karitas
Čaba Paško
rat
pomoć
izbeglice

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.