Ugrás a tartalomra

U Adi otvoren novi velnes centar

2022.03.22
19:06
2022.03.22
19:11
Forrás
Pannon RTV
Rekreacioni centar u Adi postao je bogatiji za novi velnes centar i parking prostor. Novi centar može da primi 250 gostiju. Investiciju zajedno realizovale opština Ada i pokrajinska vlada.

Za dvadeset i četiri meseca izgrađen je novi velnes centar, višefunkcionalni objekat čija osnova sa terasama iznosi 2.800 kvadratnih metara. Centar koristi termalnu vodu od 61 stepen Celzijusa iz obližnje bušotine.

U kupalištu su izgrađeni po jedan relaksacioni, avantura i dečiji bazen. Pored bazena, posetiocima je na raspolaganju sauna, parna i đakuzi kada, kao i dečiji kutak, kafeterije i suvernica.

Nova investicija koja je deo Rekreacionog centra „Adica" ostvarena je zajedničkim finansiranjem lokalne samouprave Ada kao i pokrajinske Vlade.

„Opština Ada je uložila više novca, oko 437 miliona dinara, a pokrajinska Vlada je učestvovala sa finansiranjem termalne bušotine i izgradnjom saobraćajnica, odnosno velikog parkinga i prilaza i komunalnog opremanja ovog kompleksa. Ukupna vrednost je 106 miliona dinara, tako da smo zaista zajednički uspeli da ovaj posao realizujemo" rekao je Igor Mirović, predsednik pokrajinske Vlade.

Kada je u pitanju otvaranje investicija koje predstavljaju ulaganje u turizam, za opštinu Adu to je istorijski trenutak – rekao je Zoltan Bilicki, predsednik opštine.

„Smatram da je opština Ada nakon proteklih godina, nakon proteklih decenija morala snažno da iskorači na polju turističkih ulaganja, kako bi pokušali da sačuvamo našu vodeću ulogu u turizmu regiona. Za ovu godinu već imamo potpisane ugovore, koji su fokusirani na razvoj turizma, i siguran sam da će za dve godine naši turistički kapaciteti, naše turističke mogućnosti biti značajno razvijenije i modernije od sadašnjih."

Novi velnes centar u isto vreme može da prihvati oko 250 gostiju.

Ada
velnes centar
Igor Mirović
Zoltan Bilicki
otvaranje

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.