Ugrás a tartalomra

Protivnici Srbije na Svetskom prvenstvu će ponovo biti Brazil i Švajcarska

2022.04.01
20:28
Forrás
Pannon RTV
Reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru očekuju izuzetno teške utakmice. Ekipa Dragana Stojkovića se voljom žreba nalazi u grupi G, zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Reprezentacija Srbije prvi meč igra protiv Brazilaca 24. novembra. Brazil i Švajcarska su bili protivnici Srbije i u grupnoj fazi Svetskog prvenstva 2018.godine, i tada su od južno-američkeekipe izgubili sa 2:0, a od Švajcarske sa 2:1, i nisu se plasirali dalje iz grupe. Selektor srpskog tima je ranije istakao da navijači na Svetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje u novembru, svakako mogu očekivati dobre utakmice, bez obzira na to ko će biti protivnik.

Grupa A: Katar, Ekvador, Senegal, Holandija

Grupa B: Engleska, Iran, SAD, Pobednik evropskog plej-ofa (Ukrajina/Škotska/Vels)

Grupa C: Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko, Poljska

Grupa D: Francuska, Pobednik plej-ofa 1 (Peru/Australija/UAE), Danska, Tunis

Grupa E: Španija, Pobednik plej-ofa 2 (Kostarika/Novi Zeland), Nemačka, Japan

Grupa F: Belgija, Kanada, Maroko, Hrvatska

Grupa G: Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun

Grupa H: Portugalija, Gana, Urugvaj, Južna Koreja

Svetsko prvenstvo biće održano od 21. novembra do 18. decembra. Grupna faza će biti završena za 12 dana, dnevno će se igrati četiri utakmice. Na završni turnir su se do sada plasirale reprezentacije iz 29 zemalja. Treba da se popune još tri mesta, za koja ukupno konkuriše osam nacija.

Svetsko Prvenstvo
fudbal
Srbija

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.