Ugrás a tartalomra

U Kanjiži u pripremi migracioni akcioni plan

2022.04.08
13:49
2022.04.08
19:09
Forrás
Pannon RTV
Opština Kanjiža pokreće izradu lokalnog akcionog plana za različite migracione aktivnosti.

Nosioci globalnog programa „Migracije i dijaspora" u 20 opština u Srbiji su Komisija za azil i migracije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju. Danas je održan informativni sastanak o pripremi izrade lokalnog akcijskog plana s ciljem uključivanja svih institucija u opštini koje mogu da doprinesu rešavanju migracionih situacija.

Aleksandra Grabež, saradnica Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, je naglasila: „Na osnovu Strategije o ekonomskim migracijama Republike Srbije od 2021-2027.godine podržane od strane komesarijata i programa PMD, lokalno akciono planiranje predstavlja vezu između jedinica lokalnih samouprave i nacionalnog strateškog okvira i održava aktuelne potrebe lokalne zajednice. Izradi plana se pristupa na osnovu identifikovanih potreba, za cilj da se unapredi položaj svih migrantskih kategorija."

Kanjiža
Aleksandra Grabež

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.