Ugrás a tartalomra

Ištvan Pastor takođe učestvovao na konstitutivnoj sednici parlamenta Mađarske

2022.05.02
19:04
2022.05.31
15:00
Forrás
Pannon RTV
Ovo je jednim delom i naša skupština, izjavio je našoj ekipi predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je rekao našoj ekipi da je za vojvođanske Mađare važan kontinuitet nacionalne politike koja se odvijala prethodnih godina. Podsetio je da je više od 60.000 mađarskih birača u Vojvodini glasalo na parlamentarnim izborima održanim 3. aprila u Mađarskoj.

Ištvan Pastor, predsednik, Saveza vojvođanskih Mađara: „Mađarski parlament je delom i naš parlament, ne samo zato što smo mi birali, nego pre svega zato što nam je sa aspekta formiranja i razvoja nacionalne politike važno kakva će biti politička struktura parlamenta, odnosno ono što je nama posebno važno da možemo nastaviti graditi nacionalnu politiku koja je obeležila ne samo rad parlamenta, ali i rad vlade u poslednja tri ciklusa. A to će se danas ovde potvrditi i učvrstiti nakon izbora koji su održani 3. aprila na kojima je glasalo više od 60.000 mađarskih birača iz Vojvodine. Danas konstituisani saziv parlamenta ima dvotrećinsku većinu Fides-KDNP-a u svojim redovima, što će da rezultira kontinuitetom ove nacionalne politike koja je bila karakteristična za prethodne izborne cikluse."

Ištvan Pastor

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.