Ugrás a tartalomra

Skupština grada na temu razvoja turizma, nagradi „Ferenc Bodrogvari" i kadrovskim rešenjima

2022.05.04
13:11
2022.05.04
16:45
Forrás
Pannon RTV
Redovna, 22. sednica Skupštine grada biće održana sutra, a odbornici će odlučivati o dobitnicima nagrade „Dr Ferenc Bodrogvari", o razvoju turizma, kao i o jednom broju imenovanja.

Odbornici Skupštine grada Subotice će u četvrtak na sednici raspravljati o sedam tačaka dnevnog reda. Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, posebno je istakao dve. Jedna se odnosi na odluku o dodeli nagrade „Dr Ferenc Bodrogvari" kojom grad odaje priznanje za izuzetni doprinos sugrađanima stvaraocima ispod 40 godina.

„Ove godine nagrađeni su Žolt Herceg, autor dokumentarnog filma, inače reporter i urednik Panon RTV-a, među čijim radovima se ističe film „Stopama Radnotija" koji je nagrađen na više festivala, kao i Tamara Kucor, istoričarka umetnosti, kustos Savremene galerije u Subotici koja je autor više izložbi, studija o istoriji umetnosti i dve knjige."

Na sednici Skupštine grada odbornici treba da donesu i odluku o izradi plana turističkog razvoja za grad Suboticu u periodu od 2023. do 2025. godine. Program razvoja treba da bude završen do 15. novembra.

„I dalje smatramo da Subotica, odnosno Palić treba da spadaju među najistaknutije turističke destinacije u državi. U prvom redu zbog graditeljskog nasleđa, odnosno zbog Palića."

Na sednici u četvrtak, od 9 časova, Skupština grada odlučivaće i o četiri kadrovska rešenja.

skupština
Subotica
dr Balint Pastor

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.