Ugrás a tartalomra

Očišćena okolina bačkotopolskog jezera

2022.05.07
17:48
2022.05.07
19:41
Forrás
Panon RTV
Nakon tradicionalnog Prvomajskog uranka, lokalna samouprava i mesna zajednica organizovali su akciju skupljanja smeća uz učešće udruženja građana, obrazovnih ustanova i volontera.

Smeće je sakupljeno na zapadnoj i istočnoj obali jezera.

„Ove godine situacija oko obale jezera je znatno bolja, mnogo je manje smeća nego prethodnih godina. Ipak, mislim da ima mogućnosti i da se poboljšamo, i da dogodine još veći naglasak treba da stavimo na prevenciju, odnosno na pooštrovanje mera i kažnjavanje. Ubuduće ćemo strogo i bez izuzetka kažnjavati one koji na ovom zaštićenom prirodnom prostoru ostave smeće. Bačkotopolsko jezero je od 2017. godine zaštićeni prirodni prostor i zato pozivamo sve posetioce da u ovom zaštićenom pojasu ne ostavljaju smeće iza sebe. Za nas, za stanovnike Bačke Topole obala Bačkotopolskog jezera je izuzetno važna turistička destinacija i svake godine lokalna samouprava značajne sume novca usmerava na razvoj turizma ovog mesta" rekao je Adrian Satmari, predsednik opštine Bačka Topola.

jezero
Bačka Topola

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.