Ugrás a tartalomra

Proizvođači ove godine očekuju veću cenu maline

2022.05.12
16:41
2022.05.12
18:07
Forrás
Pannon RTV
Maline su prošle godine prodavane u velikim količinama i po 450 dinara, a ove godine se pored većih cena očekuju i veći prinosi.

Laslo Rac, proizvođač malina iz Malog Iđoša, voće ne prodaje samo u sirovom stanju, već ga i prerađuje. Kod njih možete kupiti džem, liker, sirup, sok od maline, vino i rakiju.

„Proizvodnju maline smo započeli pre oko 5 godina, sa 500 sadnica, a sada smo došli do pola hektara, zasađenog sopstvenim sadnicama. Sezona malina počinje krajem maja, barem kod nas. Berba počinje od kraja maja, sve dok ne nastupe mrazevi. Ovo je veoma dobra sorta maline. To je polka, koja se kod nas pokazala kao jako dobra, ali ne znam kako se pokazala kod drugih."

malina
proizvodnja

Slične vesti

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.