Ugrás a tartalomra

Sijarto: Cenu rata u Ukrajini ne treba da plati mađarski narod

2022.05.15
18:22
Forrás
MTI
Političar je naglasio da iz Brisela još uvek nije stigao nijedan predlog, koji bi mogao da kompenzuje očekivano povećanje cena goriva u Mađarskoj od 55-60 odsto, koje bi nastalo uvođenjem naftnog embarga.

Mađarska vlada nastavlja da insistira na tome da cenu rata u Ukrajini ne treba da plati mađarski narod - rekao je ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine, gostujući u nedelju na Radiju Košut, u emisiji pod nazivom „Nedeljne novosti".

Peter Sijarto je naglasio da za izbijanje rata nipošto nije krivica mađarskog naroda, pa ako Evropska komisija želi da usvoji predlog za uvođenje naftnog embarga, onda mora finansijski i fizički da garantuje da to neće naneti štetu mađarskom narodu, da neće biti povređena sigurnost energetskog snabdevanja Mađarske.

Trenutno je na Evropskoj komisiji da odluči da li će biti bilo kakvog dogovora - istakao je Peter Sijarto i dodao da je stav Vlade Mađarske, ali da iz Brisela još uvek nije stigao nikakav predlog, koji bi mogao da kompenzuje očekivano povećanje cena goriva u Mađarskoj od 55-60 odsto, koje bi nastalo uvođenjem naftnog embarga.

Peter Sijarto
rat
Ukrajina

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.